Важкий клінічний випадок

Пацієнт К. 54 років, в 1992 році переніс вивих стегна з переломом головки стегнової кістки/

Пацієнт проходив тривале лікування у відділенні травматології/

Внаслідок перенесеної травми, через 10 років у пацієнта розвинулося ускладнення - посттравматичний деформуючий артроз правого тазостегнового суглоба -коксартроз.

Пацієнт лікувався в домашніх умовах і довгі роки терпів біль ...

Пацієнт К. звернувся в нашу клініку зі скаргами на болі в правому тазостегновому суглобі, особливо при навантаженні і після ходьби.

Скарги на різке обмеження рухів в тазостегновому суглобі, вкорочення правої ноги, неможливість присісти і, навіть, відвести ногу.

Після виконання рентгенографії правого тазостегнового суглоба, колектив клініки був здивований побаченим ... - складний клінічний приклад посттравматичного деформуючого правостороннього коксартрозу з переходом в кістковий анкілоз (окостеніння суглоба).

... Читати далі »

Категорія: Олег Юхимчук | Переглядів: 322 | Додав: admin | Дата: 2021-06-04 | Коментарі (0)



Всі нюанси ендопротезування колінного суглоба

Ендопротезування - це операція по заміні суглоба на протез, яка проводиться в результаті втрати суглобом рухових функцій. Направлення на енопротезірованіе виписує ортопед-травматолог. На прийом до нього слід записувати, коли у вас з'явилася:

біль в колінному суглобі;
кульгавість;
обмеження рухових функцій суглоба;
неприємні клацання, які супроводжуються різким болем.
Однак крім цього слід звернути увагу на лікувальні установи, де можуть ендопротезіровать колінний суглоб. Ні в якому разі не слід займатися самолікуванням або користуватися так званими «народними метолами». У важких захворюваннях колінного суглоба, які безпосередньо впливають на рухові можливості організму, лікування травами або іншими неординарними засобами ніяк не зможе вам допомогти.

... Читати далі »

Категорія: Олег Юхимчук | Переглядів: 270 | Додав: admin | Дата: 2021-06-04 | Коментарі (0)



Все про ендопротезуванні суглобів

Ендопротезування є високотехнологічним способом лікування, який застосовується при складних переломах або некрозі суглобів. Тому очевидно, що багатьох людей цікавить де зробити ендопротезування суглобів?

Одні з головних місць, де проводять відповідні операції являетсяЦентр з ендопротезування суглобів, який входить в структуру Київської міської лікарні №7. Ця установа запрацювало собі велику славу за допомогою складних і оперативних втручань із заміни тазостегнового або колінного суглоба.

Переваги ендопротезування суглобів в даному центрі
Головною перевагою або недоліком будь клініки є її персонал. У центрі ендопротезування суглобів в Київській міській лікарні №7 працюють висококваліфіковані професіонали, які проходили стажування в кращих лікувальних установах Ізраїлю, європейських стан і США.

Якщо ви звернетеся в цей центр для ендопротезування суглобів, то зможете розраховувати не тільки на допомогу фахівців сво ... Читати далі »

Категорія: Олег Юхимчук | Переглядів: 292 | Додав: admin | Дата: 2021-06-04 | Коментарі (0)

Деформуючий артроз тазостегнового суглоба: причини, симптоми, варіанти лікування

Деформуючий артроз тазостегнового суглоба, який також відомий під назвою коксартроз, є дуже небезпечним захворюванням. Воно вражає людей в незалежності від їх віку та при запущеному стані може повністю знерухомити пацієнта. Саме тому при перших симптомах захворювання слід в найкоротші терміни звернутися за медичною допомогою.

Тазостегновий артроз з'являється в результаті зношування хрящової поверхні в суглобі. Подібний процес може відбуватися природним шляхом під час природного старіння людини, або ж в результаті отриманої травми, яка не була вилікувана відповідним чином.

Причини тазостегнового артрозу
Тазостегновий суглоб є найбільшим суглобом в людському організмі, тому не дивно, що він піддається найбільш високому навантаженні при пересуванні. Швидке зношування хрящової тканини і є причиною появи захворювання. Але якщо говорити побутовою мовою, то найчастіше артроз т ... Читати далі »

Категорія: Олег Юхимчук | Переглядів: 282 | Додав: admin | Дата: 2021-06-04 | Коментарі (0)

Перелом шийки стегна: основні методи лікування

Перелом шийки стегна - це небезпечна травма, яка може привести до серйозних наслідків, який підриває загальне здоров'я людини. Саме тому до її лікування слід підходити максимально відповідально, особливо якщо травма трапилася у літньої людини.

Перелом шийки стегна особливо небезпечний в зрілому віці, оскільки в результаті подібної травми страждає не тільки кісткова тканина. Також обриваються судини, що більше не дозволяє живити кістковий уламок, який згодом може зникнути. Нерідко перелом шийки стегна взагалі може не зростися. В такому випадку єдиним виходом повернути для пацієнта рухливість є ендопротезування.

Основні симптоми при переломах шийки стегна
У молодих людей перелом шийки стегна може статися лише в результаті серйозної травми. Він вимагатиме значно і тривалого відновлення, проте правильно проведена реабілітація може повністю повернути молодому пацієнтові рухливість.

А ось літнім людям ... Читати далі »

Категорія: Олег Юхимчук | Переглядів: 277 | Додав: admin | Дата: 2021-06-04 | Коментарі (0)

« 1 2 3 4 »