Кожен ортопед - травматолог, який займається ендопротезуванням колінного суглобу знає вислів "складне коліно"...

Це означає, що випадок деформуючого артрозу значно запущений, людина в силу тих, чи інших причин не змогла погодитись на операцію раніше, деформація колінного суглобу досягла значних цифр кутів відхилення, об'єму рухів в колінному суглобі практично немає, і т.д.. 

Підготовка до заміни колінного суглобу для ортопеда - травматолога починається з передопераційного планування (вищитування кутів деформації, вибір самого ендопротезу, щоб ідеально підходив людині, планування розмірів ендопротезу, продумування ходу операції, підбір інструменту для ендопротезування колінного суглобу, підбір кваліфікованої операційної бригади....)

І тільки контрольна рентгенограмма після ендопротезування "складного коліна" приносиль моральне задоволення від виконання важкого оперативного втручання по заміні колінного суглобу.

Пацієнт ... Читати далі »

Категорія: Олег Юхимчук | Переглядів: 958 | Додав: md | Дата: 2022-01-05 | Коментарі (0)



Перелом кісток гомілки - це високоенергетична, важка травма нижньої кінцівки, причиною якої може бути падіння з висоти, падіння на льодові , дтп і т.д.

Раніше, таку важку травму, як перелом гомілки лікували, в основному консервативними методами - закрите вправлення перелому з накладанням гіпсової повязки на 3-4 місяці з рентген - контролем кожні 2-4 тижні...

На сьогодні, з розвитком новітніх технологій в ортопедії - травматології всі переломи кісток гомілки підлягають оперативному лікуванню - закрита, або відкрита репозиція та фіксація переломів стержнями або пластинами з гвинтами метало-остео-синтез (МОС). Саме оперативне лікування при переломі кісток гомілки дає шанс людині на більш швидке одужання та повернення до звичного життя.

До Вашої уваги представлено випадок - уламковий перелом обох кісток гомілки зі зміщенням уламків, що трапився внаслідок падіння з висоти.

... Читати далі »

Категорія: Олег Юхимчук | Переглядів: 670 | Додав: md | Дата: 2021-11-28 | Коментарі (0)



Диспластичний коксартроз -  це дегенеративно - дистрофічне захворювання, що виникає внаслідок недорозвитку тазо - стегнового суглобу (дисплазії тазо-стегнового суглобу), внаслідок якого деформація суглобових кінців кісток проявляється у зміні форми і глибини вертлугової западини, зміні шийково- діафізарного кута та проксимального відділу стегнової кістки.

По данним світових досліджень, диспластичний коксартроз зустрічається від 10 до 60 відсотків всіх випадків артрозів. Зустрічається, здебільше, у жінок. І рано чи пізно потребує високотехнологічного оперативного втручання -  ендопротезування тазо - стегнового (кульшового) суглобу.

Для ендопротезування диспластичного тазо-стегнового суглобу використовується спеціальний ендопротез зі стегновим компонентом Wagner - Cone.

До Вашої уваги випадок диспластичного коксартрозу у молодої жінки, яка в дитинстві страждала на дисплазію тазо - стегнових суглобів.

... Читати далі »

Категорія: Олег Юхимчук | Переглядів: 638 | Додав: md | Дата: 2021-10-24 | Коментарі (0)



Перипротезний перелом - перелом кістки, який локалізується в зоні встановленого у кістку ендопротезу, з'являється внаслідок травми , або внаслідок захворювання самої кістки (кістовидна перебудова, зона стресового навантаження кістки, патологічний процес і т.д..)

Як правило, перипротезні переломи виникають у людей похилого віку з поганою якістю кістки (сотеопороз) під час падіння на кінцівку зі встановленим ендопротезом тазо-стегнового чи ендопртезом колінного суглобу. 

При виникненні перипротезного перелому, пацієнту рекомендується госпіталізація в клініку ортопедії - травматології для оперативного лікування. 

До Вашої уваги випадок перипротезного перелому стегнової кістки на фоні стану після ендопротезування тазо - стегнового (кульшового) суглобу у жінки 84 років.

  ... Читати далі »

Категорія: Олег Юхимчук | Переглядів: 555 | Додав: md | Дата: 2021-09-26 | Коментарі (0)



Перелом променевої кістки в типовому місці, або, перелом дистального метаепіфіза променевої кістки...

Чому саме так назвали перелом променевої кістки? Тому, що це найбільша по частоті травма кісток передпліччя, що виникає під час падіння з опорою на долоню, відбувається різке перенапруження нижнього відділу променевої кістки (лучевой кости), від чого і відбувається перелом променевої кістки. Чим сильніше падіння з опорою на руку, тим складнішим може бути характер перелому.

В старі часи переломи променевої кістки лікували шляхом вправлення (репозиції) перелому та накладання гіпсової повязки на 6-8 тижнів. В наші дні переломи променевої кістки лікуються шляхом операції під загальним знеболенням, чи за допомогою провідникової анестезієї (шляхом введення анестезуючих речовин в ділянку плечового сплетення знеболюється вся верхня кінцівка). Виконується хіругічний доступ ( розріз) до перелому, виконуться репозиція перелому променевої кістки та перелом фіксуєт ... Читати далі »

Категорія: Олег Юхимчук | Переглядів: 690 | Додав: md | Дата: 2021-09-01 | Коментарі (0)

1 2 3 4 »