Юхимчук Олег Аркадійович, лікар ортопед-травматолог




Одновиросткове ендопротезування колінного суглобу, або, часткова заміна колінного суглобу - метод лікування деформуючого артрозу колінного суглобу, чи асептичного (аваскулярного) некрозу одного з відділів колінного суглобу, шляхом імплантації ендопротезу, тобто, заміни тільки ушкодженої частини коліна.

Тобто, якщо в людини ушкоджено всі відділи суглобу деформуючим артрозом - рекомендується тотальне ендопротезування колінного суглобу - повна заміна колінного суглобу . А якщо ушкоджена частина колінного суглобу - рекомендується часткова заміна колінного суглобу, тобто - одновиросткове, або, одномищелкове ендопротезування.

Серед усіх випадків деформуючого артрозу колінного суглобу, близько 35-40 відсотків випадків підлягають оперативному лікуванню саме з приводу часткової заміни колінного суглобу. 

Операція проходить швидше, ніж при повній заміні суглобу, в пацієнта відбувається відновлення набагато швидше.

А саме головне - в людини залишається част ... Читати далі »

Прикріплення: Картинка 1 ·Картинка 2
Переглядів: 143 | Додав: md | Дата: 2023-01-25 | Коментарі (0)



Перелом стегнової кістки (перелом стегна) - високоенергетична травма, яка спричинена значною фізичною силою ( ДТП, падіння з висоти, падіння під час катання на лижах, ковзанах). 

Вашій увазі приведу клінічний випадок:

Молода жінка, значно посиленого харчування, падіння з висоти 5-6 м. Невідкладна допомога була надана в районній лікарні Сумськоі області, після чого пацієнтка була переведена до травматологічного відділення КНП "КМКЛ7".

Надважкий перелом стегна зі зміщенням уламків. 

... Читати далі »
Переглядів: 139 | Додав: md | Дата: 2023-01-24 | Коментарі (0)



Кожен ортопед - травматолог, який займається ендопротезуванням колінного суглобу знає вислів "складне коліно"...

Це означає, що випадок деформуючого артрозу значно запущений, людина в силу тих, чи інших причин не змогла погодитись на операцію раніше, деформація колінного суглобу досягла значних цифр кутів відхилення, об'єму рухів в колінному суглобі практично немає, і т.д.. 

Підготовка до заміни колінного суглобу для ортопеда - травматолога починається з передопераційного планування (вищитування кутів деформації, вибір самого ендопротезу, щоб ідеально підходив людині, планування розмірів ендопротезу, продумування ходу операції, підбір інструменту для ендопротезування колінного суглобу, підбір кваліфікованої операційної бригади....)

І тільки контрольна рентгенограмма після ендопротезування "складного коліна" приносиль моральне задоволення від виконання важкого оперативного втручання по заміні колінного суглобу.

Пацієнт ... Читати далі »

Категорія: Олег Юхимчук | Переглядів: 986 | Додав: md | Дата: 2022-01-05 | Коментарі (0)



Перелом кісток гомілки - це високоенергетична, важка травма нижньої кінцівки, причиною якої може бути падіння з висоти, падіння на льодові , дтп і т.д.

Раніше, таку важку травму, як перелом гомілки лікували, в основному консервативними методами - закрите вправлення перелому з накладанням гіпсової повязки на 3-4 місяці з рентген - контролем кожні 2-4 тижні...

На сьогодні, з розвитком новітніх технологій в ортопедії - травматології всі переломи кісток гомілки підлягають оперативному лікуванню - закрита, або відкрита репозиція та фіксація переломів стержнями або пластинами з гвинтами метало-остео-синтез (МОС). Саме оперативне лікування при переломі кісток гомілки дає шанс людині на більш швидке одужання та повернення до звичного життя.

До Вашої уваги представлено випадок - уламковий перелом обох кісток гомілки зі зміщенням уламків, що трапився внаслідок падіння з висоти.

... Читати далі »

Категорія: Олег Юхимчук | Переглядів: 689 | Додав: md | Дата: 2021-11-28 | Коментарі (0)



Диспластичний коксартроз -  це дегенеративно - дистрофічне захворювання, що виникає внаслідок недорозвитку тазо - стегнового суглобу (дисплазії тазо-стегнового суглобу), внаслідок якого деформація суглобових кінців кісток проявляється у зміні форми і глибини вертлугової западини, зміні шийково- діафізарного кута та проксимального відділу стегнової кістки.

По данним світових досліджень, диспластичний коксартроз зустрічається від 10 до 60 відсотків всіх випадків артрозів. Зустрічається, здебільше, у жінок. І рано чи пізно потребує високотехнологічного оперативного втручання -  ендопротезування тазо - стегнового (кульшового) суглобу.

Для ендопротезування диспластичного тазо-стегнового суглобу використовується спеціальний ендопротез зі стегновим компонентом Wagner - Cone.

До Вашої уваги випадок диспластичного коксартрозу у молодої жінки, яка в дитинстві страждала на дисплазію тазо - стегнових суглобів.

... Читати далі »

Категорія: Олег Юхимчук | Переглядів: 654 | Додав: md | Дата: 2021-10-24 | Коментарі (0)

1 2 3 4 »