09:56
Всі нюанси ендопротезування колінного суглоба

Всі нюанси ендопротезування колінного суглоба

Ендопротезування - це операція по заміні суглоба на протез, яка проводиться в результаті втрати суглобом рухових функцій. Направлення на енопротезірованіе виписує ортопед-травматолог. На прийом до нього слід записувати, коли у вас з'явилася:

біль в колінному суглобі;
кульгавість;
обмеження рухових функцій суглоба;
неприємні клацання, які супроводжуються різким болем.
Однак крім цього слід звернути увагу на лікувальні установи, де можуть ендопротезіровать колінний суглоб. Ні в якому разі не слід займатися самолікуванням або користуватися так званими «народними метолами». У важких захворюваннях колінного суглоба, які безпосередньо впливають на рухові можливості організму, лікування травами або іншими неординарними засобами ніяк не зможе вам допомогти.

Звертатися слід в центр ендопротезування колінного суглоба. У нас в країні є кілька подібних лікувальних установ, фахівці в яких зможуть допомогти вам подолати будь-яку хворобу суглобів, повернувши вам здатність насолоджуватися рухом.

Найчастіше ендопротезування необхідно тим людям, які страждають від хвороби тазостегнового і колінного суглоба. І це не дивно, оскільки дані суглоби є найбільшими в організмі людини.

Коли необхідно ендопротезування колінного суглоба
Перш ніж питати, де знайти центр з ендопротезування, слід розібратися, коли необхідно проводити операцію з ендопротезування колінного суглоба. Найчастіше пацієнту потрібно ендопротезування, якщо він страждає від таких хвороб:

Деформуючий артроз. Дуже серйозна хвороба, яка з'являється в результаті розшарування хряща колінного суглоба. Вона може проявити себе з віком або в результаті важкої травми. Також існує двобічне ураження суглобів деформуючим артрозом. В такому випадку здійснюється ендопротезування двох колінних суглобів.
Асептичний некроз. Через даної хвороби руйнується виростка стегнової кістки в колінному суглобі. Найчастіше асептичний некроз з'являється у молодих людей в результаті травми, проте можуть бути й інші причини.
Ревматоїдний артрит. Перебіг цієї хвороби характеризується виникненням сильних болів в коліні, припухлостей, хворобливих клацань, а також обмеження рухової функції колінного суглоба. Це дуже важка хвороба, тому при перших симптомах потрібно відразу ж звернутися до ортопеда травматолога.
Особливості сучасних протезів для колінного суглоба
Під час операції уражені частини колінного суглоба змінюють на спеціальний протез (ендопротез), який за своєю формою повністю повторює форму і принцип дії колінного суглоба. Протез виготовляється з матеріалів, які практично на 100% повторюють структуру і характеристики натуральних тканин, що в свою чергу зменшує шанс відторгнення штучного суглоба. Функцію хряща виконує спеціальна пластикова вставка, яка знижує тертя між частинами, що імітують стегнову і большеберцовую частина колінного суглоба.

Природно, що кожен ендопротез підбирається в індивідуальному порядку в залежності від:

видузахворювання і особливості перебігу хвороби;
віку пацієнта;
ваги пацієнта;
наявності інших захворювань;
особливостей професійної діяльності пацієнта;
кількості активностей в життя пацієнта.
В Україні вибір ендопротезів залежить від лікувального закладу, де буде проводитися операція. Наприклад, приватний центр з ендопротезування колінних суглобів доктора Лінько пропонує для своїх клієнтів протези від таких виробників:

De-Puy Mitek;
Zimmer;
STRYKER;
Biomet;
Beznoska;
ChM.
Підготовка до операції з ендопротезування колінного суглоба
Після того, як ви вирішили питання, де знайти центр з ендопротезування колінних суглобів і прийняли рішення про протезування, вам потрібно буде:

пройти повне обстеження організму;
довести до стадії ремісії небезпечні захворювання, якщо такі є (наприклад, цукровий діабет);
санувати хронічні захворювання;
провести обстеження зубів і провести лікування, якщо є така необхідність;
перевірити вага (при наявності зайвої ваги за індексом маси тіла (ІМТ) вам буде потрібно скинути кілька кілограмів), низька вага значно знижує ризик ускладнень і збільшує тривалість експлуатації протеза.
В Україні існує кілька лікувальних установ, де зробити ендопротезування колінних суглобів дуже просто. Однак серед них виділяється приватна клініка доктора Лінько, який знаходиться в Київській міській лікарні №7. Там працюють найкращі фахівці, які проходили стажування в США, Ізраїлі та Європі і готові допомогти вам знову насолоджуватися рухливістю колінного суглоба.

Категорія: Олег Юхимчук | Переглядів: 271 | Додав: admin | Теги: Всі нюанси ендопротезування колінно | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar