19:18
Травма колінного суглобу

Теперішнім часом ми всі з цікавістю переглядаємо чемпіонат з футболу EURO - 2020-2021 і вболіваємо за наші Національні збірні. І лише професіонали з лікування травм колінного суглобу дивляться чемпіонат з футболу, як на частину своєї професійної дяльності.

Кожен спортивний ортопед - травматолог впевнений, найтравматичніший вид спорту - футбол. Кожен футболіст знає - найбільш важка і сейозна травма колінного суглобу - розрив хрестоподібних звязок (розрив крестів). 

 

 

Так, дійсно, пошкодження (розрив) передньої чи задньої хрестоподібної звязки, ще якихось 15-20 років тому - кінець кар'єри футболіста.

Розрив передньої хрестоподібної звязки відбувається при скручуванні коліна чи при перерозгинанні колінного суглобу дозаду. Після травми коліна, золотий стандарт в діагностиці внутрішньосуглобових пошкоджень колінного суглобу - мрт колінного сглобу.

 

 

На сьогодні, дякуючи розвитку передовим технологіям в ортопедії - травматології, розрив хрестоподібної звязки - не вирок.

Під артроскопічним контролем (артроскопія коліна) виконується пластика (відновлення) передньої чи задньої хрестоподібної звязки (ПХЗ, ЗХЗ), після оперативного лікування людина до 4-х тижнів пересувається з зафіксованим колінним суглобом спеціальною шиною- брейсом (тутором),після чого, з допомогою реабілітолога починає розробляти рухи в колінному суглобі, нарощувати м'язи і через 6 місяців може повернутись до тренувань.

Категорія: Олег Юхимчук | Переглядів: 771 | Додав: md | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 1
avatar
0
1 md • 19:20, 2021-07-01 [Матеріал]
Розрив хрестоподібної звя'зки
avatar