20:37
Розрив ахілесового сухожилку

Розрив ахілового (ахілесового) сухожилку - важка, як правило, спортивна травма, під час якої відбувається розволокнення ахілесового сухожилку одного з самих сильних мязів в тілі людини. Ще з давніх часів, вдаючись до історичної міфології, про сухожилок, який був пошкоджений у видатного воїна Ахілеса, внаслідок чого була втрачена неймовірна слава та карєра - говорять люди... Часи міняються, а страх у спортсменів перед розривом ахілесового сухожилку залишається...!

Як правило, ахілесовий сухожилок сам по собі ніколи не рветься. Рветься тільки хворий сухожилок, тобто, після довготривалих фізичних навантажень в сухожилку розвивається запалення - тендініт, внаслідок чого з часом сухожилок перестає бути пружним, потім волокна сухожилку потоншуються і, як наслідок - розрив ахілесового сухожилку. Під час травми людина відчуває, що ніби по литці вдарило струмом, зявляється біль позаду гомілки та в литковому ( ікроножному) м'язі, людина не може повноцінно наступити на ступню, не моживо наступити на пальці ступні. 

Вихід - оперативне втручання, яек полягає у шві ахілесового сухожилку., коли сухожилок зшивається кінець в кінець.

 

Після оперативного втручання гомілка фіксуться спеціальною шиною - брейсом на період 1 місяця з подальшою розробкою рухів в гомілково-ступневому суглобі та закачуванні литкового м'язу.. Повне видужання наступає в межах 4-6 місяців.

 

 

Категорія: Олег Юхимчук | Переглядів: 619 | Додав: md | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
avatar