19:11
Операції із заміни суглоба при диспластическом коксартрозе

Операції із заміни суглоба при диспластическом коксартрозе
Болі в тазостегнових суглобах, накульгування, скутість в рухах, вкорочення кінцівки - це лише частина симптомів, якими проявляється диспластический коксартроз (диспластичний остеоартроз). На пізніх стадіях захворювання може призводити до порушення функції руху нижніх кінцівок, а також до інвалідності, що значно змінює звичне життя.

Але більше, дана хвороба - не вирок! Заміна суглоба при диспластическом коксартрозе в Центрі ендопротезування на базі клініки доктора Лінько доступна кожному пацієнтові.

Детальніше про диспластическом коксартрозе
Диспластичний коксартроз (остеоартроз кульшового суглоба) - заблеваніе, яке виникає в наслідок перенесеного вивиху стегна в дитинстві, що трапляється в результаті недорозвинення (дисплазії) вертлюжної западини і в цілому - тазостегнового суглоба.

Це захворювання, яке вражає тазостегновий суглоб. Хрящ зношується, суглобові поверхні набувають незвичайну форму, і руйнуються одночасно з головкою кістки стегна. На початковій стадії захворювання пацієнт не відчуває, що кістково-зв'язковий апарат виходить з ладу, і це найстрашніше.

Надалі диспластический остеоартроз проявляється такими симптомами:

Болем в області тазостегнового суглоба. Вона виникає після навантаження.
Іррадіацією неприємних відчуттів в область коліна, паху, стегна.
Скутість рухів. Необхідністю «розходитися», щоб нормально рухатися.
Пріхрамиваніем. Виявляється на пізніх стадіях.
Укороченням кінцівки.
Позбутися від недуги допоможе операція по заміні природного суглоба на його аналог. В процесі хірургічного втручання, в ураженій ділянці встановлюється ендопротез з терміном експлуатації на 15-20 років.

Особливості ендопротезування при диспластическом коксартрозе
Ендопротез - це штучний механізм, що складається з металевих, пластикових або керамічних деталей. Він встановлюється замість хворого суглоба, і виконує його функції.

Протезування буває таких видів:

Цементне. Імплантанти (компоненти протеза) фіксуються на кістки за допомогою біологічного клею.
Безцементне (механічне). Оперативне втручання грунтується на вклинюванні або впрессовиваніі імплантантів в кістку.
Вибір методики операції залежить від особливостей протікання хвороби, віку і ваги пацієнта, наявності супутніх хвороб. Для оцінки клінічної картини призначають рентгенівське дослідження тазостегнової області, консультацію сімейного лікаря та стандартні аналізи.

Також під час передопераційного планування, доктор рекомендує пацієнту штучний суглоб, який підходить саме для диспластического коксартрозу.


Операція: тотальне ендопротезування кульшового суглоба з формуванням даху вертлюжної западини і істользованіем ендопротеза Wagner Cone (Zimmer)
Ми пропонуємо протези провідних зарубіжних виробників ортопедичних конструкцій:

Zimmer (США);
De-Puy Mitek (США);
Evolutis (Франція);
На вартість впливає спосіб кріплення до кістки (механічний, цементний) та матеріал виготовлення (кераміка, метал, пластик).

Особливістю операцій при диспластичних коксартрозах, є технічно складне виконання ендопротезіованія з формуванням верхнього полюса недорозвиненою вертлюжної западини - кісткова аутопластика вертлюжної западини.

Після проведеного втручання і реабілітації, пацієнти звільняються від болів в кінцівках, відновлюють фізичну активність, повертаються до нормального життя. Крім того, ендопротезування дозволяє виправити викривлення і довжину ноги. Після заміни суглоба в Центрі ендопротезування клініки докрора Лінько, Ви легко повернете радості життя, і зможете вільно ходити!

Категорія: Олег Юхимчук | Переглядів: 261 | Додав: admin | Теги: Операції із заміни суглоба при дисп | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar