13:40
Одновиросткове (одномищелкове) ендопротезування колінного суглобу.

Одновиросткове (одномищелкове) ендопротезування колінного суглобу- це операція по заміні частини суглоба на протез, яка проводиться в результаті втрати частиною суглоба рухових функцій. 

Що відчуває людина в коліні?

Біль по внутрійшній стороні коліна, хрусти в коліні, неможливість повністю присісти, біль посилюється під час підйому по сходах,
обмеження рухових функцій суглоба,неприємні клацання, які супроводжуються різким болем.
Коли людина приходить на прийом до ортопеда - травматолога, встановлюється діагноз : медіальний (внутрішній) гонартроз ( деформуючий артроз колінного суглобу) 3-4 стадія ,- як правило, людині рекомендують оперативне втручання по заміні колінного суглобу - тотальне (повне) ендопртезування колінного суглобу... В багатьох випадках, не потрібно повністю замінювати колінний суглоб, існує альтернатива - часткова заміна колінного суглобу, або,  одновиросткове (одномищелкове) ендопротезування колінного суглобу. Саме таке оперативне втручання дає можливість зберегти неушкоджену частину колінного суглобу, тим, самим продовжується рухома функція колінного суглобу.

Для молодих, активних людей, в яких деформуючий артроз, чи асептичний некроз, чи ревматоїдний артрит пошкодив якусь частину суглобу - одновиросткове ендопротезування колінного суглобу - однозначно очевидний вибір для подальшого активного способу життя.

Звертатися слід в центр ендопротезування колінного суглоба, в Клініку доктора Лінько. У нас в країні є кілька подібних лікувальних установ, фахівці в яких зможуть допомогти вам подолати будь-яку хворобу суглобів, повернувши вам здатність насолоджуватися рухом.
Особливості сучасних протезів для колінного суглоба
Під час операції уражену частину колінного суглоба змінюють на спеціальний одновиростковий протез (одномищелковий ендопротез), який за своєю формою повністю повторює форму і принцип дії частини колінного суглоба. Протез виготовляється з матеріалів, які практично на 100% повторюють структуру і характеристики натуральних тканин, що в свою чергу зменшує шанс відторгнення штучного суглоба. Функцію зношеного суглобового хряща частини суглобу виконує спеціальна пластикова вставка (штучний меніск), яка знижує тертя між частинами, що імітують стегнову і великогомілкову частина колінного суглоба.
В Україні вибір ендопротезів залежить від лікувального закладу та ортопеда - травматолога, що володіє методиками оперативних втручань одновиросткового ендопротезування. Одновиросткове ендопротезування колінного суглобу в клініці доктора Лінько пропонує для своїх клієнтів протези від таких виробників:
Zimmer - Biomet (США), SmithNephey (Великобританія), Medacta (Швейцарія).

Підготовка до операції з одновиросткового ендопротезування колінного суглоба
Після того, як ви вирішили питання, де знайти центр з ендопротезування колінних суглобів і прийняли рішення про протезування, вам потрібно буде:

звернутись до сімейного лікаря та отримати електронне направлення на госпіталізацію, пройти повне обстеження організму;
довести до стадії ремісії небезпечні захворювання, якщо такі є (наприклад, цукровий діабет);
санувати хронічні захворювання;
провести обстеження зубів і провести лікування, якщо є така необхідність;
перевірити вага (при наявності зайвої ваги за індексом маси тіла (ІМТ) вам буде потрібно скинути кілька кілограмів), низька вага значно знижує ризик ускладнень і збільшує тривалість експлуатації одновиросткового ендопротеза.
В Україні існує кілька лікувальних установ, де виконують одновиросткове ендопротезування колінного суглобу. Спеціалісти клініки доктора Лінько, яка є відділенням КНП " Київської міській лікарні №7" одні з перших в Україні почали виконувати оперативні втручання з приводу одновиросткового ендопротезування колінного суглобу.

Будемо раді допомогти Вам повернути рух  без болю.

 

Категорія: Олег Юхимчук | Переглядів: 353 | Додав: md | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar