12:43
Тотальне ендопротезування лівого кульшового суглоба.

Тотальне ендопротезування лівого кульшового суглоба.

Представлю Вашій увазі цікавий клінічний випадок ...

Пацієнт С. 38 років, кілька років тому переніс оперативне втручання з приводу осколкових перелому лівої стегнової кістки ...

У підсумку, стався злам металлофіксаторов, гвинтів, які блокували в кістки титановий стрижень ...

Внаслідок проведеної операції з приводу фіксації перелому стегнової кістки, у пацієнта розвинулося післяопераційне ускладнення - захворювання - посттравматичний деформуючий артроз лівого кульшового суглоба -коксартроз.

Захворювання стрімко прогресувало і за короткий період часу сталося руйнування тазостегнового суглоба.

В одній зі столичних клінік було прийнято рішення про повторну операцію, після чого було виконано чергове оперативне втручання - видалення металлофіксаторов з лівої стегнової кістки.

З огляду на складність виконання даного оперативного втручання, колегам не вдалося в повному обсязі видалити фрагменти металлфіксаторов.

Пацієнт С. звернувся в нашу клініку зі скаргами на болі в лівому тазостегновому суглобі, особливо при навантаженні і після ходьби. Скарги на різке обмеження рухів в тазостегновому суглобі, укорочення лівої ноги.

Після виконання рентгенографії лівого кульшового суглоба, побачили наступну картину.

Молодій людині було рекомендовано оперативне втручання: тотальне ендопротезування лівого кульшового суглоба (заміна суглоба) ендопротезом механічної фіксації.

Через кілька днів виконано оперативне втручання: тотальне ендопротезування лівого кульшового суглоба ендопротезом «Zimmer» (США) механічної фіксації.

Післяопераційний рентгенівський знімок:


 
І через 3 дня після виконання оперативного втручання, пацієнт самостійно пересувався по клініці з посмішкою на обличчі

Категорія: Ортопед-Травматолог | Переглядів: 1158 | Додав: admin | Теги: Тотальне ендопротезування лівого ку | Рейтинг: 4.0/2
Всього коментарів: 0
avatar